Opstap Advies
Image default
Anders

Verschillende soorten prefab woningen

Er zijn verschillende manieren van bouwen op de markt, zoals het traditioneel bouwen waar ter plaatse een gebouw wordt gebouwd of een prefab woning. In het geval van een prefab woning worden de elementen van de woning vooraf in de fabriek of werkplaats gemaakt. Zodra dit klaar is, gaan de elementen op transport naar de locatie waar het opgebouwd moet worden en worden ze met behulp van een kraan vrij snel in elkaar gezet. Zo lijkt het wel een kant-en-klaar bouwpakket. 

Veel van hetzelfde?

Voor prefab woningen zijn, net als met traditioneel bouwen, heel wat verschillende mogelijkheden. Door diverse bedrijven worden diverse vormen van prefab bouwen gebruikt. Er zijn bedrijven die in hun fabriek of werkplaats veel dezelfde elementen voor veel dezelfde woningen maken. Dit is relatief goedkoop, omdat, wanneer er veel in een keer hetzelfde wordt gemaakt, er weinig hoeft te worden aangepast en te worden geïnstrueerd. Immers, er wordt steeds hetzelfde gemaakt. 

De mogelijkheden zijn eindeloos

Er zijn ook diverse bedrijven die woningen naar ieders wens kunnen maken zoals Oosthuis prefab woningen dat doet. In dat geval heeft de klant veel keuze uit kleuren, materiaal, vorm, indeling enz. Er kan gekozen worden om een permanente woning, een vakantiewoning prefab te laten bouwen of juist een zorgwoning die geschikt is voor mantelzorg. Ook een bungalow is mogelijk net als een seniorenwoning. Dit zijn slechts maar een paar voorbeelden van de mogelijkheden die er zijn voor het prefab bouwen van een huis. Vaak dient wel overlegd te worden of de ideeën die de klant heeft, passen binnen het bouwsysteem en de werkwijze van het bedrijf die de prefab woningen produceert. Wat de afwerking zowel binnen als buiten betreft, heeft de klant veel keuze uit verschillend materiaal. Wat de uitstraling betreft, zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Eigenlijk kan alles wat uitstraling betreft geproduceerd worden: een landelijke, klassieke of juist moderne woning, het kan allemaal. Een prefab woning kan zo ver afgebouwd worden, dat het sleutelklaar kan worden opgeleverd. In dat geval hoeft de klant nadien alleen nog maar meubilair en gordijnen te plaatsen en is de woning af. 

Conclusie is dat er echt veel verschillende soorten prefab woningen mogelijk zijn. Er zijn diverse kwalitatief goede bedrijven met veel ervaring die degelijke prefab woningen naar ieders wens kunnen maken, maar ook veel dezelfde huizen in een keer kunnen leveren.