Opstap Advies
Image default
Buitenshuis

Een sportief uitje organiseren voor je vrienden of collega’s

Ben je zelf sportief aangelegd en heb je sportieve vrienden of collega’s? Dan is een sportief uitje dé manier om elkaar beter te leren kennen. En het is nog supergezond voor je ook! Je hebt enorm veel keuze wanneer je een sportief uitje wilt organiseren maar waar begin je?

Te veel koks…

Misschien heb je wel eens van de uitdrukking ‘te veel koks verpesten de brei’ gehoord. Het betekent grofweg dat wanneer je teveel mensen betrekt bij het beslissingsproces er vaak niks van terechtkomt. Dat geldt net zo goed voor het organiseren van een sportief uitje. Zeker bij een wat grotere groep is het onmogelijk om iedereen bij de beslissing te betrekken. De kans dat je dan een keer wat leuks gaat doen wordt dan steeds verder in de toekomst gezet waardoor de interesse afneemt en er uiteindelijk niets ondernomen wordt. Zonde!

Hou rekening met het niveau van de deelnemers

Hoewel je niet iedereen kunt betrekken in het beslissingsproces van je uitje, moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat iedereen op zijn niveau mee kan doen. Ook onder de sportievelingen bestaan verschillende niveaus en je wilt dat iedereen een leuke tijd heeft, nietwaar?

Zorg dat er wat te winnen valt!

Om je uitje nog een extra impuls te geven is het leuk om er een wedstrijdje van te maken. Met een groep enthousiaste sporters zal er onderling fanatiek gestreden worden wanneer er wat te winnen valt! Zorg voor een leuke prijs zoals een glazen award met daarop de datum en een originele opdruk. Via internet kun je sportprijzen tegenwoordig makkelijk per stuk bestellen en zelfs personaliseren. Iedereen strijd om de eer en om eeuwige glorie, want de winnaar heeft een mooie prijs om thuis te etaleren!