Opstap Advies
Image default
Reizen

De beste wijngebieden om met een huurauto te bezoeken in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het thuis van de meeste mooie wijngebieden van de wereld. Met inheemse vegetatie, glooiende heuvels, majestueuze bergen en weelderige, groene wijnstokken zijn er veel regio’s in Zuid-Afrika die wijn produceren. Zuid-Afrika heeft meer dan 250.000 hectare wijnstokken, verspreid over verschillende gebieden.

Het is lastig overzicht te houden met 24 verschillende districten en 67 kleinere afdelingen in de regio West-Kaap. Om te beginnen moet je van tevoren een auto huren. Met een huurauto kun je veel wijnregio’s van het land bezoeken zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over het vervoer tussen de wijnmakerijen.

Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Zuid-Afrika en je kunt de prijzen van huurauto’s op de website met elkaar vergelijken. Zelfs jouw reisbureau kan een vergelijking maken en jou de goedkoopste huurauto in Zuid-Afrika aanbieden.

Nu je een huurauto hebt: dit zijn de beste wijnregio’s om te bezoeken in Zuid-Afrika.

  1. Franschhoek

Plaatselijk bekend als de French Corner, één van de beroemdste wijnregio’s in Zuid-Afrika. Rijd met je huurauto een uur ten oosten van Kaapstad. Majestueuze bergen aan drie kanten omringen dit prachtige wijngebied en er stromen veel beekjes door de vallei, die samen de rivier Berg vormen. De belangrijkste druiven die hier worden verbouwd zijn de Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Shiraz. Je kunt de volgende toonaangevende wijnproducenten bezoeken: Chamomix Wine Farm, Topiary Wines, Anthonij Rupert Wines, Black Elephant Vintners en Leeu Passent.

  1. Stellenbosch

Stellenbosch ligt maar 40 kilometer ten oosten van Kaapstad. Deze prachtige wijnproducerende regio heeft meer dan 31.000 wijnstokken. Het gebied staat bekend als de beste wijnregio van het land, waar ze aan het einde van de 17e eeuw al begonnen met de productie van wijn. Deze kuststreek staat bekend om de Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Shiraz, Chenin Blanc en Merlot. Je kunt de volgende wijnproducenten en wijngaarden bezoeken: Craven Wines, Kanonkop Wine Estate, Reyneke Wines, Tokara en De Toren Private Cellar.

  1. Elgin

Vanaf het oosten van Kaapstad is het een uur naar het zuidoosten om Elgin te bereiken. Deze kleine regio is een hoger gelegen district en heeft slechts 1900 hectare aan wijngaarden. Het ligt in het hart van de Hottentots Holland Mountains en 1100 voet boven de zeespiegel. Vroeger werd dit gebied gebruikt voor fruitteelt. Het ligt dichtbij False Bay en er waait de hele dag een koele zeebries. De belangrijkste druiven die hier worden geteeld, zijn Pinot Noir, Sauvignon Blanc en Chardonnay. De beste wijngaarden in Elgin zijn Richard Kershaw Wines, Downes Family Vineyards, Iona Wines, Sutherland Vineyards en Paul Cluyer Wines.