Opstap Advies
Image default
Reizen

3 favoriete wintersportvakanties per trein in Europa

Het is best bijzonder dat een vlak land als Nederland iedere winter in de ban is van wintersport. Misschien komt dit juist door het gebrek aan bergen dat Nederlanders massaal het buitenland opzoeken om te skiën, snowboarden en te langlaufen. Er bestaat echter een mythe dat je voor wintersport een auto nodig hebt.

Lees ook: leukste treinbestemmingen in Europa

Tegenwoordig zijn er jaarlijks duizenden Nederlanders die geheel ontspannen op wintersport gaan met de trein. En dat is logisch, met de trein op wintersportvakantie gaan heeft veel voordelen:

  •        Je hoeft niet zelf te rijden.
  •        Je komt uitgerust aan.
  •        Je kan direct op de latten springen.
  •        Het is veel gezelliger dan autorijden.
  •        Ieder wintersportland is goed bereikbaar.

Nu zijn er veel te veel wintersportgebieden om in één artikel op te noemen. Daarom behandel ik hier mijn 3 favoriete wintersportvakanties die je per trein kan bereiken.

1.   Razendsnel op de Franse piste met de Thalys

In de Franse Alpen vind je een paar van de mooiste skigebieden van Europa. Vanuit Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal reis je binnen 8 uur naar Frankrijk. Er zijn verschillende skigebieden om uit te stappen zoals Moutiers en La Plagne. Ons favoriete skigebied is ook direct de laatste halte: Bourg-Saint-Maurice.

Met een complete piste kaart heb je niet alleen toegang tot het skigebied Les Arcs, je kan al wintersportend doorsteken om het gehele Paradiski te ontdekken.

Bekijk ook: goedkope treinkaartjes online bestellen

2.   Alpen-Express, waar wintersport per trein de norm is

Niet veel mensen denken aan de trein voor wintersport, degenen die dit doen zien het als een alternatief op de standaard autovakantie. Er is echter een groep Nederlanders waar wintersport per trein de norm is geworden. Dit zijn de reizigers die al jarenlang kiezen voor de Alpen-Express.

Deze directe treinrit verbindt meerdere Nederlandse opstapplaatsen zoals Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en meer, met het gehele Oostenrijkse skigebied. Detrein reist o.a. Naar Wörgl, Innsbruck, Bludenz, Bischofshofen en heel veel tussengelegen skigebieden. De Alpen-Express is een nachttrein die speciaal voor wintersportend Nederland rijdt en beschikt over alle luxe om op een betaalbare manier ontspannen op wintersport te kunnen.

3.   Met de autotrein op wintersport

In heel veel wintersportgebieden is een auto lang niet altijd noodzakelijk. Van skibussen tot meerdere liften die op (skischoenen) loopafstand van het centrum zijn, de opties zijn er. Toch zijn er nog genoeg mensen die liever een auto bij de deur hebben. Misschien zit je in een huisje buiten de stad, misschien wil je tussendoor nog andere plekken bezoeken of misschien vind je het comfort van een auto simpelweg onmisbaar.

Wat je situatie ook is, er is een perfecte oplossing voor jouw wintersportvakantie: De autotrein.

Vanuit Nederland rijden er meerdere autotreinen in de winter naar Oostenrijk, Italië, Zwitserland en zelfs Kroatië.

Je parkeert je auto op de trein en reist ontspannen per nachttrein naar je locatie. Eenmaal daar kan je gaan en staan waar je maar wilt met je eigen auto en skikoffer.

https://goedkoop-treinkaartje.nl