Opstap Advies
Image default
Eten

Heb jij dit lekkere recept met suikerschelpen al geprobeerd?

Als je op zoek bent naar een feestelijk en verrukkelijk dessert dat snel te maken is, dan moet je dit recept met de suikerschelpen van Jos Poell zeker proberen! Deze knapperige suikerschelpen vormen de perfecte basis voor zoete en luchtige vullingen. Of je nu indruk wilt maken op je gasten of jezelf wilt verwennen met iets lekkers, dit recept is een gegarandeerd succes.

Tompouce gebaksschelp met slagroom

Jos Poell recepten zijn makkelijk te maken en een feest voor je smaakpapillen! Dit recept combineert de klassieke smaak van een tompouce met de krokante textuur van suikerschelpen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: suikerschelpen van Jos Poell, slagroom, mini tompouces, en banketbakkersroom. 

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 suikerschelpen van Jos Poell

  • 250 ml slagroom

  • 125 ml melk

  • 12 mini tompouces

  • 30 + 15 gram mix voor banketbakkersroom

  • Suiker naar smaak

  • 4 gram klop-fix (voor extra stevigheid van de slagroom)

Hoe bereid je het?

  1. Mix de melk met 30 gram mix voor banketbakkersroom met een garde door elkaar. Laat het mengsel even staan om in te dikken.

  2. Verdeel de banketbakkersroom in de gebaksschelpen.

  3. Mix 150 ml slagroom met 15 gram mix voor banketbakkersroom lobbig en laat even staan om in  te dikken.

  4. Verdeel dit mengsel over de 6 gebaksschelpen.

  5. Klop de overige slagroom met de klop-fix stijf.

  6. Spuit op iedere gebaksschelp wat slagroom.

  7. Decoreer de gebaksschelpen met twee minitompouces. Gebruik één minitompouce helemaal en van de andere alleen de bovenkant.

De krokante schelpen van Jos Poell houden de vullingen stevig op hun plek, terwijl ze een heerlijke textuur toevoegen aan elke hap​. Dus, waar wacht je nog op? Zet dit snelle en onweerstaanbare gerecht op je volgende feestmenu en laat je gasten genieten van een moderne twist op een klassieke favoriet!

 

https://jos-poell.com/