Opstap Advies
Image default
Anders

Kan je wat tegen de overgang doen?

Kan je wat tegen de overgang doen?

De overgang is voor iedere vrouw een punt in haar leven dat het even moeilijk gaat. Daarom is het voor veel vrouwen fijn om erachter te komen over iets tegen de overgang te doen is. Misschien is er een medicijn of zijn er andere mogelijkheden. 

Voor de meeste vrouwen zal het niet als een verrassing komen dat er geen medicijn is tegen een overgang. De overgang is namelijk iets waar iedere vrouw op een natuurlijke manier doorheen geloodst moet worden. Toch zijn er wel dingen waar je rekening mee kan houden. 

Let op je gezondheid

Jouw gezondheid is natuurlijk altijd belangrijk, maar tijdens de overgang is het helemaal van belang dat je er op let. Zo heb je misschien last van pijnlijke borsten. Dit is vervelend en niet te voorkomen, maar andere klachten zijn wel te verminderen. 

De overgangsklachten hoeven niet zo heftig te zijn als je goed gaat kijken naar jouw eigen levenspatroon.  Zo is het belangrijk dat je voldoende vitamines binnen krijgt, maar ook dat je voldoende in beweging komt. Dit zorgt ervoor dat jouw hormoonbalans goed op peil blijft, waardoor de overgang minder heftig wordt. 

Natuurlijk zijn er sommige klachten waar je niets aan kan doen. Dan is het altijd belangrijk om je lichaam van voldoende energie te voorzien zodat jouw lichaam dit kan gebruiken om alles weer op de rit te krijgen. Dit is de beste manier van leven op dat moment. 

Praat erover

Daarnaast werkt het echt om over de overgang te praten. Dit is het beste middel tegen overgangsklachten. Niet zo zeer omdat de klachten dan echt minder worden, maar dan voel jij je gehoord. Dat is een erg belangrijk onderdeel tijdens de overgang. 

Zo is het verstandig om er met je partner over te praten. Op die manier weet hij of zij precies wat er bij jou speelt en wat er aan de hand is. Je voorkomt op die manier dat er onnodige irritaties aanwezig zijn die de stress alleen maar doen verhogen. 

Daarnaast kan het helpen om jouw omgeving te laten weten waar je mee dealt. Op die manier weten zij wat er aan de hand is en waarom je soms anders reageert. Zo voorkom je dat mensen denken dat het eventueel aan hun ligt of aan een andere situatie. 

Kijk naar de mogelijke opties

Uiteraard zijn er nog een hele hoop andere opties waar je naar kan kijken. Denk bijvoorbeeld aan het inschatten van jouw lichaam en rust nemen waar dat nodig is. Zo voorkom je al een hele hoop onnodige stress waar je dan niet mee te maken krijgt. Stress kan je in dit soort situaties beter blijven vermijden. 

In de meeste gevallen helpt het ook om pijnstillers te nemen. Helaas is dit niet de beste oplossing, omdat jouw lichaam hier niet al die tijd op kan leven. Daarom is het altijd verstandig om niet te veel pijnstillers te nemen. Zo voorkom je dat je daar misschien weer bijwerkingen van zal kunnen krijgen.