Opstap Advies
Image default
Verzamelen

Dit moet je weten bij de aankoop van een tas

Dit moet je weten bij de aankoop van een tas 

Het is leuk om een nieuwe tas te kopen, maar een impulsieve aankoop kan voor teleurstellingen zorgen. Denk daarom eerst van te voren goed na, zo voorkom je spijt. Weet je niet waar je zoal op kan letten bij het aanschaffen van een nieuwe tas? Wij helpen je op weg. 

Wat is je budget? 

Bedenk eerst het geldbedrag wat je maximaal kwijt wilt aan een tas. Heb je flink gespaard en ga je voor een dure tas dan hoeft dat niet perse een designtas te zijn. Een designtas is soms belachelijk duur. Ga voor een normaal bedrag. Ietsje duurder mag, maar bedenk dat er veel tassen zijn met een normale prijs en hoge kwaliteit. Toch eigenzinnig en wil je een designmerk? Vergelijk dan de prijzen op Internet en vraag een expert om raad. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je niet teveel betaald. 

Waar ga je de tas voor gebruiken? 

Je kan het zo gek niet bedenken of er is een tas voor een bepaalde activiteit ontworpen. Daarom is het goed om van te voren te bepalen waar je de tas voor gaat gebruiken. Een leren handtas dames is bijvoorbeeld geschikt voor een avondje uit en een akte tas dames gebruik je voor kantoor. Wil je een tas kopen voor naar kantoor? Kies dan een Nikkie laptoptas. In deze tas kan je naast een laptop nog heel wat andere spullen kwijt. Ideaal voor je werk. 

Het doel van de tas is bepalend voor je aankoop. Een laptoptas moet bijvoorbeeld van degelijke kwaliteit zijn, omdat je laptop erin zit. Een tas voor sporten kan minder stevig te zijn, je hoeft er immers alleen maar je sportkleren en schoenen in te doen. 

Wat is je voorkeur qua dragen? 

Je weet nu wat je budget is en wat het doel van de tas is, maak daarna een keuze in hoe je de tas wilt gaan dragen. Hou je het liefst je handen vrij? Ga dan voor een tas die je niet in je hand draagt, maar een rugtas waar al je spullen in kunnen. Heb je vaak rugklachten? Kies dan geen schoudertas, maar een rugtas. Zoek uit wat het beste bij je past. 

Hoe lang moet de tas meegaan? 

Hou je ervan om tassen bij bepaalde outfits te scoren, dan is de kwaliteit van de tas iets minder belangrijk dan wanneer je graag een tas wilt die bij al je outfits passen. De vraag is dus of je kiest voor een tas waar je jarenlang mee kan of je draagt de tas slechts een jaar. Investeer je in een tas voor langere tijd hou er dan rekening mee dat je niet te snel op het model en de kleur bent uitgekeken. Wat nu in de mode is kan volgend jaar zomaar anders zijn. 

Online zoeken 

Online is er enorm veel keuze op het gebied van tassen. Zo heeft de online tassenwinkel THEBAGSTORE een flink aanbod. Let op de beschrijving bij de tassen. Check hoeveel vakjes er in de tas zitten, wat het materiaal van de tas is en hoe je hem draagt. Lees dit door voordat je een definitieve keuze maakt. Dit in combinatie met bovenstaande punten zorgt ervoor dat je een tas vindt die bij je persoonlijkheid past en waar je plezier aan beleeft.