Opstap Advies
Image default
Huisdieren

Dit moet je weten bij aankoop van een hondenfietskar

Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je een fietskar hond wilt kopen. Hier lees je waar je op moet letten.

Maximale draagkracht

Zoals alles hebben ook hondenfietskarren een maximaal draagvermogen. In een lichte en kleine hondenkar kun je uiteraard geen grote en zware hond in laten stappen. Zorg er daarom voor dat je de juiste afmetingen van je hond hebt. Op die manier kun je de kar kopen die precies afgestemd is op je hond.

Kwaliteit

Het belangrijkste van de fietskar is de kwaliteit. Een slechte kwaliteit bij een fietskar kan je veel problemen opleveren. Slechte weersomstandigheden zijn meestal niet iets waar een lage kwaliteit hondenfietskar op berekend is en dit zorgt voor snellere slijtage. Bij de aankoop van een hondenfietskar kun je beter iets dieper in de buidel tasten. Dit zal je op de lange termijn meer voordeel geven.

Opbergen

Een hondenfietskar is geen makkelijk op te bergen voorwerp, dus bedenk voor de aankoop goed waar je de fietskar gaat parkeren. Heb je een grote schuur of een grote garage waar je de hondenfietskar in kunt opbergen? Of heb je nog geen idee waar je hem kwijt moet?

Als je absoluut nog geen idee hebt of er genoeg ruimte is om de hondenfietskar op te bergen, dan is het misschien fijn om te weten dat je verschillende varianten hebt op de hondenfietskar. Je kunt bijvoorbeeld een hondenfietskar kopen die je kunt inklappen of eentje die je voor een gedeelte kunt demonteren. Houd rekening met de beperkte ruimte en kijk hier dus goed na.

Wil je de ritjes in de hondenfietskar nog comfortabeler maken voor je hond? Kies er dan voor om een hondenmand in de kar te leggen. Een hondenmand is extra comfortabel voor een hond, waardoor hij of zij minder last krijgt van hobbels in de weg. Als je niet direct een hondenmand hiervoor wilt aanschaffen dan kun je ook een aantal handdoeken erin leggen als ondergrond, om ervoor te zorgen dat het wat zachter en daardoor comfortabeler aanvoelt voor de hond.

https://sloffen24.nl/