Opstap Advies
Image default
Anders

Autoverhuur Curaçao tips

Als je van plan bent om een auto te huren op Curaçao, volgen hier een paar tips om je huurervaring soepel en stressvrij te maken. Onderzoek eerst welk autoverhuurbedrijf de beste tarieven en beschikbaarheid heeft. Boek je huur zo snel mogelijk om de beste deal te krijgen. Zorg er ook voor dat je jouw rijbewijs, verzekeringsbewijs en een geldige creditcard meeneemt.

Waar een auto huren op Curaçao?

Op de kleine eilandjes Curaçao en Sint Maarten bevinden zich veel autoverhuurbedrijven. Hieronder staan een aantal tips over waar je het beste terecht kunt voor een goede prijs en goede service.

Goedkope autoverhuur Curaçao? Dan raden we je niet aan een van deze bedrijven te gebruiken: Avis, Budget, Europcar, Hertz en National. Zij hebben allemaal hoge prijzen en zijn vaak op verschillende plaatsen in het eiland actief. Bekijk hieronder welke autoverhuurbedrijven op deze eilanden actief zijn.

Regels voor rijden in Curaçao

Op Curaçao zijn de doorgaande wegen over het algemeen goed, ieder jaar worden er nieuwe toegangen geplaatst. Maar als je valt in een kuil of stuit je aan op onverharde wegen, dan moet je rekening houden met de auto, de banden en de velgen. Het is goed om hier rekening mee te houden bij het rijden op de weg.

Verlichting van je auto

Denk eraan dat verlichting, remlichten, richtingaanwijzers vaak niet gebruikt worden (of kunnen worden) door andere weggebruikers. Er is een goede afstand tot andere bestuurders te bewaren en veilig te rijden zodat u, zelfs in het donker, reageert op het weggebruik van anderen.

Regels over toeteren

We mogen geluidssignalen alleen uitzenden bij dreigend gevaar voor een botsing. In de praktijk wordt toeteren ook gebruikt als dankbetuiging, bijvoorbeeld als iemand je binnenlaat.

Alcohol

Op Curaçao geldt een maximale alcoholwaarde van 0,5 gram per liter. Gemiddeld komt dat neer op ongeveer twee glazen bier/wijn of whisky. Het rijden onder invloed van verdovende middelen is volledig verboden;

Telefoongebruik

Als je bij het rijden een mobiele telefoon gebruikt, mag je niet meer bestuurder zijn zonder betaling van een hoge boete.

Kinderen in de auto

Kinderen tot 12 jaar en kinderen kleiner dan 150 cm dienen vervoerd te worden in een goedgekeurde stoelverhoger of een goedgekeurd kinderzitje met een veiligheidsgordel.

Handhaving en boetes

De handhaving van de verschillende verkeersregels is niet erg streng op Curaçao. Pas je aan aan de ontspannen en meestal rustige rijstijl en je zult in een mum van tijd gewend zijn aan het rijden op Curaçao.

Conclusie

Kortom, let bij het huren van een auto op Curaçao op de voorwaarden van de huurovereenkomst en lees de kleine lettertjes. Houd ook rekening met de kosten van verzekering, gas en belastingen bij het budgetteren van uw reis. Door deze tips te volgen, kunt u zorgen voor een vlotte en betaalbare autoverhuurervaring op Curaçao.